Leder: Konservativ tragi-komik

Slettet Bruger,

12/07/2007

På youtube.com findes der adskillelige videoer med USA's præsident George W. Bush. Nogle hvor han er ufrivillig morsom og nogle hvor han er frivillig morsom.

Underholdning på det niveau kan danske politikere ikke være med til. Her er vi mere ovre i tragi-komikken.

Tag for eksempel når det konservative folketingmedlem Per Ørum hylder socialismen som årsagen til solidariteten her til lands.

Eller Brian Mikkelsen da han forklarede, at medielicensen ikke er et brud på skattestoppet, fordi vi ikke kalder det skat, men en licens. Man ser ham for sig forsvare indførelsen af en boliglicens eller en arbejdslicens. Det er ikke en skat, for vi kalder den noget andet.

Det kræver en indlevelsesevne ud over det sædvanlige at gøre sig klog på de to herrer.

Indlevelsesevne krævede det også, at forstå Hr. Mikkelsens, skal vi sige lettere særprægede argument, for at ville forbyde undervisning på engelsk i alt andet end engelsktimerne:

"For at kunne begå sig i det globale samfund, skal man også kende sine egne rødder. Hvis vi danskere ikke kommunikerer på dansk, er der ingen andre, der gør det. Så forsvinder det danske sprog," sagde han.

Af alle de dumme undskyldninger en konservativ kulturminister kunne finde på for at diktere undervisningssproget i skolerne, er dette måske det dummeste. "For at kunne begå sig i det globale samfund".

At komme med den slags uforstandige argumenter kræver enten en total mangel på respekt for de mennesker man taler til, eller også at man simpelthen ikke har mere forstand end argumenterne tyder på.

Eller også er det bare et udslag af tidens mest udbredte poltiske strategi: the masses are asses. Og det er god konservativ poltik, som Bendt Bendtsen ville have sagt.

Kilde: