Leder: Kan pædagoger virkelig have tillid til en stalinist?

Slettet Bruger,

12/06/2007

Kan en nazist varetage et job som hovedbestyrelsesmedlem i pædagogernes fagforbund, BUPL? Ja, formentlig. En nazist kan sikkert være lige så god til det rent faglige arbejde som en hvilken som helst anden person. Men han ville naturligvis aldrig blive valgt til stillingen, for almindelige mennesker, herunder BUPLs medlemmer, synes ikke om nazister. De har ikke tillid til nazister, og de kunne derfor aldrig finde på at stemme på en.

Med en stalinist burde det forholde sig på samme måde. En mand, som hylder en af verdenshistoriens mest brutale massemordere, burde heller ikke kunne vinde normale menneskers tillid. Når det allligevel er sket i BUPL for den malingkastende Lars Grenaa, så er det et tegn på, at de mennesker i Pædagogstuderendes Landssammenslutning, som har valgt ham, og BUPL-formand Henning Pedersen, som bakker helhjertet op om valget, enten ikke er vidende om holdningerne hos Arbejderpartiet Kommunisterne, hvor Grenaa er medlem, eller at de simpelthen ikke er helt normale.

Hvilken forklaring skulle der ellers kunne gives på, at de vil lade sig repræsentere af en mand, som bakker op om det synspunkt, at Stalin med sin politik beviste socialismens overlegenhed, og som beklager, at Stalins efterfølgere tog afstand fra hans metoder - for blot at nævne et enkelt af de udsagn man finder om Stalin i Arbejderpartiet Kommunisternes principprogram. Folk, der støtter den slags synspunkter med et partimedlemsskab, kan ingen mennesker med et almindeligt syn på rigtigt og forkert og blot et minimum af kendskab til Stalins myrderier på millioner af sovjetborgere have tillid til.

Om mennesker, der har Stalin som idol, må man jo tænke, at den eneste grund til, at de endnu ikke er begyndt at myrde løs på deres politiske modstandere, ligesom deres forbillede gjorde det, er det forhold, at de endnu ikke er stærke nok til at slippe ustraffet afsted med det. Og en af den slags folk er altså Lars Grenaa, som sidder i hovedbestyrelsen for de danske pædagoger. Utroligt, men sandt.

Kilde: