Leder: Hvorfor klager mændene ikke?

Slettet Bruger,

11/12/2007

Nøgne kvinder sælger. Det har de altid gjort, og det vil de nok blive ved med. Noget mere nyt er, at det gør nøgne mænd også. Var det så det. Men det er det ikke.

For man kan kan stort set ikke vise et par kvindebryster i en reklame rettet mod mænd, før telefonen kimer hos forbrugerombudsmanden og kønsforskere og feminister kommer op på barrikaderne.

Men hvad hvis man viser en nøgen mand, en mand i dameundertøj eller mand der opfører sig som en lallende tåbe i en reklame? Klages der så?

"Aldrig. til gengæld klager kvinderne. Vi får i gennemsnit fem-seks klager om året over kønsdiskrimination af kvinder i reklamer," sagde jurist hos forbrugerombudsmanden Birgitte Wested.

Telefonerne er telefonerne tavse. Ikke en lyd om "objektificering af mandekroppen" eller nedgørelse af det mandlige køn.

Men hvorfor denne forskel? Er det fordi mænd er ikke "kønsbevidste" nok, eller er kvinderne for hysteriske? Er det fordi, det er i orden at bruge mænd som stereotype sexobjekter, men forkert at bruge kvinder på den samme måde?

Eller kunne det være at feminismen er gået fuldstændig over gevind, og det er lykkedes feministerne, at bilde en stor del af kvinderne ind, at de er ofre blot i kraft af deres køn?

I dag spørger vi læserne om hjælp: Hvorfor denne forskel i klageaktivitet?

[Blot for at rydde eventuelle misforståelser af vejen. Redaktionen er radikale ytringsfrihedsfundamentalister, der mener, at det aldrig burde være op til en forbrugerombudsmand, at forbyde nogen reklame. Bryster eller ej.]

Kilde: