Leder: Flere af Pind, tak

Så blev størstedelen af de forsamlede nulliteter i Venstres folketingsgruppe enige om at ham Søren Pind, han skal altså ikke tro, at han er noget s...

Slettet Bruger,

20/02/2008

Så blev størstedelen af de forsamlede nulliteter i Venstres folketingsgruppe enige om at ham Søren Pind, han skal altså ikke tro, at han er noget særligt. Udtaler man sig på et forkert tidspunkt om, hvad man mener, så skal man fratages en post, sådan er det, for man kan ikke have, at alle mulige folketingsmedlemmer mener noget på uautoriserede tidspunkter. Meninger er noget, man lukker ud i afmålte doser, og kun når man har lov til det i henhold til spillereglerne, som må eksistere, hvis ikke meningsanarkiet skal herske.

Hvis man var følelsesmæssigt engageret i Venstre, så var det lige til at græde over. Partiet er på Christiansborg befolket af opportunister og efterabere uden evne til at tænke en eneste principiel og selvstændig tanke, og det lever disse mennesker højt og flot på, for det passer statsministeren fint, at han har eneretten til at tænke. En mand som Søren Pind kan derimod noget og vil noget, men den går ikke, Granberg, et hak i tuden til dig.

Hvis Søren Pind var et sartere menneske, end han er, var han for længst skredet fra det hele, og så ville fremtidens mest prominente Venstre-folk udelukkende være javel-typer som f.eks. Troels Lund Poulsen og Inger Støjberg, og ingen ville forhåbentlig gide stemme på partiet, fordi det ikke ville have en oprigtig sjæl, kun ønsket om at skrabe fine poster sammen til sig selv.

Spekulerer en mand som Anders Fogh Rasmussen mon nogensinde over, hvad det er for et parti, han afleverer til sin afløser, eller er han fuldstændig ligeglad? Det er jo bemærkelsesværdigt, at nutidens succesfulde Venstre netop ikke er bygget op af medløbere, men af folk som Fogh selv, Uffe Ellemann-Jensen, Bertel Haarder og Thor Pedersen, som i de gode gamle dage ikke var bange for at gå i brechen for en sag, selvom den ikke lige var afstemt i regeringens koordinationsudvalg, og som godt kunne tænke tanker i bøger og aviser, selvom de ikke var blevet drøftet i folketingsgruppen.

Men verden er jo selvfølgelig blevet en anden, som Anders Fogh Rasmussen så ofte pointerer, når han skal begrunde sine flakkende holdninger. Måske har han vitterlig bildt sig selv ind, at gele på vakuum-glas er, hvad vælgerne vil have i dag, mens Søren Pinds insisteren på at mene noget og holde fast i det i mere end en uge af gangen er håbløst forældet.

Lad os i så fald ikke håbe, at statsministeren har ret.

Kilde: