Leder: Beskyttelse af retsstaten er ikke en opgave for kommunen

Slettet Bruger,

10/10/2007

Er de autonomes gentagne husbesættelser og ødelæggelser i hovedstaden et problem, som Københavns Kommune skal løse, sådan som statsminister Anders Fogh Rasmussen siger? Overhovedet ikke. Det er et kriminalitetsproblem, og de håndteres ikke kommunalt - heller ikke i København - men af politiet og domstolene. Problemet hører under Justitsministeriet og dermed også under Anders Fogh Rasmussen, der er regeringens chef.

Hvis regeringen udviste lidt ansvarlighed på området, så kunne den ellers godt gøre noget ved det. Højere straffe til husbesættere kunne være en mulighed. Hvorfor skal unge fra det venstreradikale miljø gang på gang kunne bryde ind i huse og hævde ejerskab over dem, indtil politiet bruger resourcer på at fjerne dem, uden at de får en straf, som kan mærkes? Man kunne jo give dem to måneders ubetinget fængsel, tredje gang de må fjernes fra andre folks ejendom. Eller en ordentlig bøde: 5.000 kroner første gang, 15.000 anden gang, 30.000 tredje gang ... Om ikke andet så for at betale for de udgifter, som politiet påføres hver gang, de autonome skal arresteres, afhøres og bespises i arresten. Det kunne utvivlsomt hjælpe på problemet!

Det er faktisk ved at lykkes for en politisk gruppering at tiltvinge sig et kommunalt betalt klubhus ved brug af vold og ødelæggelse og trusler om, at det aldrig vil stoppe, førend de får, hvad de peger på. Skulle det virkelig ikke være en værdig sag for en regering, der vil beskytte retsstaten, at gøre noget ved?

Nej, siger statsministeren, det er noget Københavns Kommune må ligge og rode med ...

Kilde: