Leder: Bendt Bendtsen mangler selverkendelse

Bendt Bendtsen synes faktisk, at det går godt for Det Konservative Folkeparti

Slettet Bruger,

27/03/2008

Bendt Bendtsen synes faktisk, at det går godt for Det Konservative Folkeparti. Det siger han i hvert fald, og vi tror ham. Netop fordi Bendtsen ikke er den spidseste blyant i penalhuset, er det muligt, at han faktisk mener, hvad han siger. Han blev trods alt valgt til partiformand, fordi alle de nogenlunde forstandige kandidater havde slået hinanden ihjel, så folketingsgruppen til sidst sagde, "lad os prøve ham den flinke der - ham vil ingen gøre noget ondt".

Og flink er han bestemt, men det kniber med selverkendelsen. Det Konservative Folkeparti har siden 2001 haft en enestående mulighed for at blive et stort og dagsordensættende borgerligt parti. I stedet har man bevaret den miserable tilslutning i meningsmålingerne, og dagsordenen har alle andre end de Konservative sat.

"De seks år, hvor vi har siddet i regering, har vi været med til at skabe 100.000 arbejdspladser, vi opererer 100.000 flere om året, og vi har fået en folkeskole med mere faglighed," siger Bendt Bendtsen ganske vist, men de 100.000 arbejdspladser har konjunkturerne skabt, de 100.000 flere operationer er i højere grad Venstres fortjeneste, og folkeskolen med mere faglighed var jo ikke kun et krav fra de Konservative, men også fra Venstre og Dansk Folkeparti. Hvad har de Konservative gjort på egen hånd? Stort set intet. Partiets store mærkesag om en sænkning af skatten på den sidst tjente krone er f.eks. efter seks år i regering endnu ikke rykket et skridt nærmere.

Bendt Bendtsens person spiller en afgørende rolle i denne åbenlyse fiasko, og det er her selverkendelsen fejler hos formanden. Han burde for længst have kigget sig i spejlet og stillet sig selv dette spørgsmål: "Har jeg, Bendt Bendtsen, formatet til at føre mit parti frem til nye sejre?" Svaret var og er et åbenlyst nej. I disse år hvor Venstre har svigtet næsten enhver borgerlig-liberal mærkesag, som findes i denne verden, burde de Konservative ingen problemer have med at samle stemmer op fra skuffede Venstre-folk. At det ikke er sket vidner om den eklatante fiasko, som Bendt Bendtsens lederskab er.

Kilde: