Leder: Anisette

Gad vide om sangerinden Anisette selv tror på det, når hun sammenligner vores hjemlige borgerlige regering med Chiles militærjunta under ledelse af...

Slettet Bruger,

10/02/2008

Gad vide om sangerinden Anisette selv tror på det, når hun sammenligner vores hjemlige borgerlige regering med Chiles militærjunta under ledelse af general Augusto Pinochet? Mener hun virkelig, at en demokratisk valgt regering med respekt for de borgerlige(!) frihedsrettigheder har noget til fælles med et militærdiktatur, som lod mere end 3.000 chilenere henrette eller sporløst forsvinde?

Gad vide om den journalist på Berlingske Tidende, som forestod interviewet, fortryder, at han bare lod Anisette lave sammenligningen uden at ufordre det med et kritisk spørgsmål eller to? Mon han nogensinde har hørt om begrebet kritisk journalistik, som jo indebærer en pligt til at udfordre, hvad der forekommer som skinbarligt sludder, med det formål at afdække om der måske ligger noget bag, som man ikke lige havde tænkt på, eller i modsat fald at vise over for læserne at den interviewede vitterligt er et sludrechatol, som ingen behøver tage alvorligt?

Gad vide om medierne også fremover vil holde mikrofon for Anisette, når hun udtaler sig om politik, nu hvor hun (med mindre hun altså ligger inde med viden, som ingen andre har) har afsløret sig selv som en af Danmarks ... lad os sige det pænt ... intellektuelt mest udfordrede politiske iagttagere? Vil medierne tage konsekvensen - vi venter spændt! - og fremover kun spørge Anisette om, hvordan noder bedst sættes sammen og afsynges, hvilket hun ifølge folk, der sætter pris på hendes særlige klagesang, skulle have forstand på, modsat politik?

Gad vide om der en dag kommer et interview med Anisette, hvor hendes gentagne bandbuller mod enhver ikke-socialistisk regering i Danmark vil blive udfordret med modspørgsmål om, hvad der mon var blevet af dette land, hvis hun havde fået lov til at indrette det med inspiration fra det brutale kommunistiske styre i Albanien under diktator Enver Hoxha, som hun har bakket op om? Kunne man så ikke i samme moment spørge hende, om hun stadig er medlem af DKP/ml, og om hun fortsat fejrer Stalins fødselsdag, og hvis ikke om hun så kan forklare, hvordan hun kunne tage så meget fejl, og om det måske ikke for altid har gjort, at omverden må tvivle på hendes dømmekraft, når det handler om politik?

Ja, det gad vi godt at vide ...

Kilde: