Lav startløn blev til millionløn for Zaid

Slettet Bruger,

17/06/2007

"De kaldte det udnyttelse. De sagde, at en med mine kvalifikationer skulle have 24.000 i løn, og de anbefalede mig at sige nej. Men for mig var det noget andet. Jeg var kommet til et stadie, hvor jeg tvivlede på min egen intelligens. Jeg var nødt til at tage jobbet bare for at bevise for mig selv, at jeg kunne arbejde."

Sådan fortæller Zaid A. Al. Maijah, der i 1993 kom til Danmark som flygtning fra Irak, til Politiken Søndag. Han blæste på fagforeningens råd og greb chancen for at komme ind på arbejdsmarkedet i det, der dengang hed Midas, men senere kom til at hedde Saxo Bank. Den lave startløn på 17.800 kroner voksede i løbet af tre måneder til 21.000 kroner om måneden. Efter et år var den på 30.000. Zaid blev snart forfremmet til leder i virksomheden og oppebar en løn på en million om året. I dag arbejder han som direktør hos American Express i London.

Da Zaid kom til Danmark havde han masser af ressourcer i bagagen. Han kommer fra en stærk familiebaggrund, har studeret i USA og havde en bachelor i økonomi. Efter at have tilbragt 19 måneder i et asylcenter, hvor han ventede på at få opholdstilladelse, gjorde han sin uddannelse færdig på Handelshøjskolen. Men selvom han var cand.merc., talte godt dansk og flydende engelsk og arabisk, fik han afslag på samtlige 420 jobansøgninger, han sendte af sted de næste to år.

Først da han faktisk var på vej til at flytte ud af landet for at forsøge lykken i et andet land var der bid. Men havde han lyttet til sin fagforening, så ville det altså ikke have ført til begyndelsen på en flot karriere.

hsh

Kilde: