Lærerformand til sine medlemmer: Bekend politisk kulør i undervisningen

Lærerne i folkeskolen skal ikke skjule deres politiske tilhørsforhold

Slettet Bruger,

06/05/2008

Lærerne i folkeskolen skal ikke skjule deres politiske tilhørsforhold. Det er mest reelt, hvis de er åbne om deres egne holdninger frem for at lade som om, at de er neutrale. Det mener formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, ifølge Berlingske Tidende.

"Vi har en lærerstand, der er klar over, at den har et professionelt ansvar. De skal ikke bare formidle et stof. De skal være lærere i den fulde betydning i forhold til børnene. Det vil sige, at børnene skal kunne spejle sig i lærerne, måle sig op imod dem og blive udfordret af dem," siger han.

Synspunktet møder modstand fra Martin Henriksen, Dansk Folkepartis uddannelsesordfører.

"Hvis man som formand for lærerne vil opfordre til indoktrinering, er det en meget sofistikeret måde at gøre det på. Hvis man beskæftiger sig med undervisning på folkeskoleniveau, må det være et grundlæggende princip, at man er neutral i sin undervisning. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at flertallet af folkeskolelærerne stemmer til venstre for midten eller på de Radikale, og derfor vil en opfordring til, at lærerne bekender politisk kulør, give grobund for politisk indoktrinering i folkeskolen," siger Martin Henriksen til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: