Løkke vil ikke besvare nye spørgsmål om drikkeri på skatteydernes regning

Spørgsmålet burde ikke være så svært at besvare, men det er det for finansminster Lars Løkke Rasmussen: Når han drikker alkohol alene, er det så no...

Slettet Bruger,

09/04/2008

Spørgsmålet burde ikke være så svært at besvare, men det er det for finansminster Lars Løkke Rasmussen: Når han drikker alkohol alene, er det så noget, skatteyderne skal betale?

Spørgsmålet er blevet aktuelt, fordi Jyllands-Posten i bunken af Løkke-bilag fra byture, som skatteyderne har betalt, har fundet nogle, der tyder på, at det ikke kun er, når Lars Løkke Rasmussen har vigtige "møder" med andre, at han lader det offentlige betale, men også når han drikker alene. Bilagene viser, at Lars Løkke Rasmussen efter sene "arbejdsdage" jævnligt overnatter på hotel i København. Undertiden kommer der så, inden han går i seng, en flaske vin på regningen, som skatteyderne betaler, skriver Jyllands-Posten.

Lars Løkkke Rasmussen vil imidlertid ikke svare på, hvordan hans praksis er på området.

"Jeg har på baggrund af den diskussion, der har været, bedt om at få lavet en undersøgelse, og det er det, jeg må forholde mig til. Jeg har ikke en kinamands chance for med seks års bakspejlsblik at forholde mig til konkrete ting," siger han.

Det forstår jeg, derfor spørger jeg generelt: Hvis du overnattter på et hotel, og du får lyst til en flaske rødvin fra minibaren, før du går til ro, er det så en regning, som du afleverer til skatteyderne? spørger Jyllands-Posten.
"Jeg kan bare svare, som jeg har svaret dig."

Kan du ikke svare på, hvad din principielle holdning er til det?
"Jeg har i al den virak, der er opstået, helt ekstraordinært bedt om af tå mine bilag gennemanalyseret. Det har mundet ud i, at jeg har tilbagebetalt 642,50 kr. Så kan jeg ikke komme det nærmere," svarer Løkkke Rasmussen.

Socialdemokraternes Rasmus Prehn mener, at en række spørgsmål om Løkkes alkoholforbrug på skatteydernes regning stadig savenr besvarelse.

"En masse spørgsmål står tilbage. Undersøgelsen undlader f.eks. helt at forholde sog til de relativt mange værtshusbesøg og bilag for øl og vin, som lidt viser et billede af et forbrug, som ligger ud over almindelig forplejning," siger Rasmus Prehn til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: