Læger bruger 45 minutter på at logge på it-programmer

Slettet Bruger,

22/12/2007

Klaus Klausen er 1. reservelæge på Gentofte Amtssygehus. Han bruger hver dag 45 minutter på at logge sig ind på de forskellige programmer, han skal bruge til at hente patientoplysninger. Det skriver berlingske.dk.

"Når man skal bruge fem minutter på at logge sig ind på maskinen, så lyder det måske ikke så voldsomt, men hvis der er sat 15 minutter af til en konsultation, så fylder det rigtigt meget," siger Klaus Klausen til berlingske.dk.

Manglende central styring af hospitalernes it-løsninger betyder, at der udviklet lokale løsninger på hospitalerne, i kommunerne og regionerne. Efter kommunesammenlægninger sidder regionerne nu tilbage med en række systemer, der ikke fungerer sammen.

"Det er ikke, fordi jeg er ked at skulle bruge it, jeg er faktisk rigtig glad for de enkelte programmer, men det er frustrerende med de mange log-on. Hvorfor kan man ikke nøjes med ét?," spørger Klaus Klausen.

Det undrer også på privathospitalet Hamlet, hvor man ikke har de samme problemer. Hamlet har købt et færdigt it-system i udlandet, som man så selv har tilpasset de lokale forhold, fortæller it-chef Gunnar Hermansen.

"Hvis det offentlige skal lære noget af det private, så er det ikke at gabe over for meget på én gang. Men starte i det små, og tage udgangspunkt i det enkle og efterfølgende udvikle systemet," siger Gunnar Hermansen til berlingske.dk.

[email protected]

Kilde: