Læge: Blekingegadebandelægen skulle have haft disciplinærsag

Lægeforeningen burde have kørt en disciplinærsag mod den kvindelige læge, som hjalp Blekingegadebanden med at skaffe oplysninger om sine patienter ...

Slettet Bruger,

17/03/2008

Lægeforeningen burde have kørt en disciplinærsag mod den kvindelige læge, som hjalp Blekingegadebanden med at skaffe oplysninger om sine patienter til fremstilling af falske identitetspapirer. Det mener Torben Ishøy, der er læge og tidligere formand for den danske afdeling af antikorruptionsorganisationen Transparancy International, ifølge Jyllands-Posten.

"Det er så uanstændigt, hvad der er foregået, og det er en skandale, at lægeforeningen ikke kørte en sag mod lægen. Selv i 1989 må patientrettigheder og sikkerhed have været betydningsfulde. Det, hun har gjort, er et markant tillidsbrug over for patienter. Jeg kan ikke se anden forklaring end, at lægeforeningen - som majoriteten i samfundet generelt - var venstreorienteret og fungerede som medløber i stedet for at handle korrekt og anstændigt. Dengang var faglige organisationer generelt for PFLP," siger Torben Ishøy til Jyllands-Posten med henvisning til den palæstinensiske terrororganisation, som Blekingegadebanden arbejdede for.

Han opfordrer nu i stedet lægen til at stå frem i interviews med navns nævnelse og beklage sin optræden.

"Ved at gemme sig kaster hun mistanke på alle andre kvindelige læger i det nordlige København, og patienterne har krav på at vide, hvem hun er. Det er det eneste anstændige at gøre. Hun af alle bør vide, at i den store sags tjeneste spiller den enkelte ikke den store rolle," siger Torben Ishøy.

[email protected]

Kilde: