Kvinder for Frihed raser over tørklædefrihed

Om der ligefrem er tale om en konspiration fra mænds side, når Folketingets præsidium har besluttet, at det skal være muligt at gå på tingets taler...

Slettet Bruger,

09/04/2008

Om der ligefrem er tale om en konspiration fra mænds side, når Folketingets præsidium har besluttet, at det skal være muligt at gå på tingets talerstol med hovedtørklæde på, lader hun være usagt. Men det er værd at tænke over, mener formanden for Kvinder for Frihed, Vibeke Manniche.

"Det er tankevækkende, at det er fem mænd, der har truffet en så afgørende beslutning for os kvinder. Det er et voldsomt kvindeundertrykkende symbol, man nu får lov til at bære, og det er et stort anslag mod vores kamp for ligeberettigelse," siger Vibeke Manniche til politiken.dk og fortsætter:

"Det tørklæde symboliserer uligheden mellem kønnene, at kvinden er manden underdanig, og det fratager kvinden hendes seksualitet. Det er et kyskhedsbælte på hovedet."

Tørklædet kom på præsidiets dagsorden, efter at Enhedslistens muslimske kandidat Asmaa Abdol-Hamid blev valgt til suppleant for Johanne Schmidt-Nielsen. Hun har kaldt præsidiets beslutning for en "sejr for demokratiet", men det er Vibeke Manniche helt uenig i.

"Det er noget vås, når Asmaa siger, at demokratiet sejrer. Tværtimod er det et meget stort anslag mod demokratiet, der skal bygge på ligeværd mellem kønnene," siger Vibeke Manniche, som afviser, at kvinder, der gerne vil have frihed til at bære tørklæde skal have lov til det, ligesom kvinder vist heller ikke skal have lov til at gå med kyskhedsbælte og at være prostiturede.

"Du vil også finde kvinder, der mener, at kyskhedsbælter er herlige. Du vil finde kvinder, der søger at blive nonner. Og du vil finde den lykkelige luder. Det ændrer ikke ved, at for langt størsteparten af de tørklædefængslede, er det ikke et frivilligt valg," siger Kvinder for Friheds formand til politiken.dk.

[email protected]

Kilde: