Kvaksalvere har kronede dage som kommunalt støttede misbrugsbehandlere

Kommunale skattekroner ryger lige i lommen på kvaksalvere, som hævder, at de kan kurere misbrugere, for mange kommuner har ingen procedure, som de ...

Slettet Bruger,

03/02/2009

Kommunale skattekroner ryger lige i lommen på kvaksalvere, som hævder, at de kan kurere misbrugere, for mange kommuner har ingen procedure, som de kan bruge til at skelne skidt fra kanel i misbrugsbehandlingsindustrien, skriver Kristeligt Dagblad.

"Det er totalt afsindigt, at mennesker, som har desperat brug for hjælp, bliver udsat for djævleuddrivelse og sauna-svedeture af platugler, der ikke aner, hvad de har med at gøre. Det her er alvorligt syge mennesker, der ligesom alle andre har krav på seriøs og evidensbaseret behandling," siger psykiater og overlæge Henrik Rindom til avisen.

Han bakkes op af blandt andre lederen af Center for Rusmiddelforskning, Mads Uffe Pedersen, der længe har efterlyst strammere godkendelsesprocedurer.

Problemet er kommet på dagsordenen, efter at DR-magasinet 21 Søndag har dokumenteret, at misbrugsprogrammet Narconon bygger på Scientology-idéer, som strider mod al viden i lægevidenskaben, og samtidig modtager offentlige midler til behandlingen.

"Det er den slags sager, vi for en hver pris må forsøge at undgå. Og det kan vi faktisk også. Vi ved, hvilke behandlingsmetoder der på sikker og forsvarlig vis giver de bedste resultater. Det er bare et spørgsmål om at få etableret en godkendelsesprocedure, så vi sikrer, at de metoder bliver brugt," siger Mads Uffe Pedersen til Kristeligt Dagblad.

[email protected]

Kilde: