Kulturminister: Ingen undervisning på engelsk

Slettet Bruger,

11/07/2007

Nu skal det være slut med at undervise på engelsk. Kulturminister Brian Mikkelsen (K) barsler med et udspil, der skal gøre det umuligt for skoleelever at modtage undervisning på engelsk, medmindre det foregår i engelsktimerne. Begrundelsen er, at vi skal være bedre rustet til globaliseringen.

"For at kunne begå sig i det globale samfund, skal man også kende sine egne rødder. Hvis vi danskere ikke kommunikerer på dansk, er der ingen andre, der gør det. Så forsvinder det danske sprog," siger Brian Mikkelsen til Børsen.

Tidligere i år fik en folkeskole i Fredericia forbud mod deres internationale linje, hvor elever får mulighed for at blive undervist på engelsk. Det er helt i orden, mener kulturministeren.

"Det vil ikke ske igen efter min mening. De unge skal have dansk som deres basissprog."

DI: Meget skadeligt
I erhvervslivet tvivler man på, at eleverne bliver bedre til at begå sig i det globale samfund ved at få frataget muligheden for at blive undervist på engelsk.

"Det ville være meget skadeligt set i lyset af, at Danmark er et lille land, der har et stort behov for udsyn," siger forskningschef i Dansk Industri, Charlotte Rønhof, der tilføjer: "Vores samfund er fuldstændig afhængigt af, at vi kan handle med andre lande og tiltrække avanceret arbejdskraft fra udlandet."

Også hos Dansk Erhverv undrer man sig over kulturministerens kommende udspil.

"Man skal passe på, at fokus på det danske sprog ikke går ud over kundskaberne i fremmedsprog. Det ville være den forkerte vej at gå," siger erhvervspolitisk konsulent Christian Ohm.

[email protected]

Kilde: