Kultur-Brian: Populistisk at kræve flere penge til DR

Slettet Bruger,

01/07/2007

Regeringens beslutning om ikke at øse endnu flere skattepenge ned over DR er en hævnaktion, fordi regeringen synes, DR er for venstreorienteret. Sådan lød kritikken fra Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, i går.

Det har fået kulturministeren op på mærkerne. I et skriftligt svar til Politiken kalder han kritikken for populistisk.

"Det er dybt forstemmende, at Mogens Jensen ikke kan nære sig for at slå politisk plat på den vanskelige økonomiske situation, som DR befinder sig i," skriver kulturministeren.

DR har fået masser af penge, indvender ministeren. Ekstra licensindtægter sidste år betød et engangsbeløb på 50 mio. kr.. Derudover har regeringen har sagt ja til at bevilge DR et lån på særlige rentevilkår. Ifølge Berlingske Tidende sparer DR mindst otte mio. om året i renteudgifter. Desuden gav medieforliget, som blev vedtaget i 2006, DR 150 mio. ekstra årligt de næste fire år.

"Det er sagens kendsgerninger, og dem kender Mogens Jensen udmærket. Han har jo selv deltaget i forhandlingerne. Jeg må derfor spørge, om der ikke er nogen grænse for, hvor lavt den socialdemokratiske medieordfører vil synke? Hvor plat vil hans populisme blive?" spørger Brian Mikkelsen.

hsh

Kilde: