Kristne palæstinensere fordrives - vestlige milliarder til selvstyret

Slettet Bruger,

18/12/2007

Der er snart ikke flere kristne tilbage i de palæstinensiske områder. Dårlig økonomi, voldelige sammenstød med Israel og særligt truslen fra islamisternes sigende indflydelse, driver dem væk fra deres hjemland. Det skriver Kristeligt Dagblad.

"Kristne ledere bliver tvunget til at forlade deres menigheder og dermed overlade de kristne borgere til islamisterne. Hvis en kristen spiser en sandwich på et offentligt sted under ramadanen i Betlehem, risikerer han at blive overfaldet og måske endda arresteret og smidt i fængsel," siger Justus Reid Weiner, der er advokat med speciale i menneskerettigheder og tilknyttet tænketanken Jerusalem Center for Public Affairs.

Ifølge Weiner, der har forsket i de kristen palæstinenseres situation i mere end ti år, afholder den amerikanske regering sig fra kritik af palæstinenserne for ikke at bringe fredsprocessen i fare.

Hans melding kommer samtidig med offentliggørelsen af en kapitalindsprøjtning fra blandt EU og USA på 7,4 milliarder dollars, svarende til godt 38 millarder kroner, til det palæstinensiske selvstyre.

"Fra dansk side bidrager vi med 590 millioner kroner, og så støtter vi blandt andet også via EU," fortalte udenrigsminister Per Stig Møller Ritzau fra den internationale donorkonference for palæstinenserne, der blev afholdt i Paris i går.

"Det her er vigtigt. I Annapolis i november aftalte vi det politiske, og nu gælder det økonomiske. Det vigtige er, at de arabiske lande har deltaget begge steder," fortsatte Per Stig Møller med henvisning til Annapolis-konferencen, hvor der blev opnået israelsk-palæstinensisk enighed om en fredsaftale inden 2009.

[email protected]

Kilde: