Konservativt krukkeri koster kassen

Slettet Bruger,

28/11/2007

Der er altid kamp om de gode kontorer på Christiansborg efter et folketingsvalg. Denne gang er det dog ikke menige MF'ere, der er røget i totterne på hinanden, men derimod SF og de Konservative. Kotymen tilsiger, at partiernes gruppeværelser fordeles efter størrelse, men de Konservative har åbenbart lidt svært ved at sluge, at man nu kun er tingets femtestørste parti.

De vil ikke rykke ud af det gruppeværelse, de indtog, da de under Schlüters ledelse for alvor blev et folkeparti. Gruppeværelset har plads til mere end 40 medlemmer, men der er kun 18 konservative og derfor vil SF gerne have fingrene i værelset. Alternativet er at rive en væg ned for at udvide folkesocialisternes nuværende gruppeværelse. Pris: 300.000 kroner, skriver Jyllands-Posten.

"Det vil blive hundedyrt, hvis væggen ind til nabokontoret skal rives ned. Der skal både etableres nyt gulv, gulvtæppe og stuklofter. Desuden har Christiansborg skrigende mangel på kontorer. Alle argumenter taler imod at rive væggen ned. Jeg tror ikke, den konservative gruppeformand har oplyst sine partifæller om, at krukkeriet vil påføre skatteyderne så store ekstraudgifter," siger SF's gruppeformand Ole Sohn til Jyllands-Posten.

Hans konservative kollega Helge Adam Møller synes dog, at SF bør blive i det gruppeværelse, de lige har fået renoveret for 200.000 kroner.

"Skal det ombygges igen, kan det holdes inden for vedligeholdelsesbudgettet," siger Helge Adam, der har det fint med at blive kaldt krukket af Ole Sohn.

"Knud Lundberg var også en krukke, men han spillede godt fodbold alligevel," forklarer han.

Størrelsen betyder alt
Folketinges præsidium holder møde i dag, hvor denne sag blandt andet drøftes. DF's præsidiemedlem Søren Espersen afviser at tage direkte stilling, men løfter dog alligevel sløret for sin holdning.

"Jeg kan godt forstå, at de konservative har nogle traditioner. Men på Christiansborg er det nu en gang størrelsen, det hele afhønger af," siger Espersen til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: