Konservative til Ny Alliance: Hvad koster det?

Slettet Bruger,

31/08/2007

Ny Alliances politiske program, som blev fremlagt i går, lader til at have hjulpet De Konservative genfinde fordums principper. De Konservatives politiske ordfører, Pia Christmas-Møller, kritiserer i hvert fald det nye parti for at ville øge det offentlige forbrug og skade det personlige initiativ.

"Partiet vil give gratis madpakker til alle børn fra 0 til 16 år. Sådan et forslag vil ikke alene fratage forældrene ansvaret for at drage omsorg for deres børn, men det vil også koste samfundet over 5 mia. kr. om året," siger Pia Christmas-Møller til Ritzau.

Hun mener, at Ny Alliance mangler jordforbindelse og efterspørger en plan for, hvordan partiet har tænkt sig at finansiere alle sine løfter.

"Hvor mange penge skal i ønskebrønden?"
"Jeg synes, danskerne har krav på at vide, om det er 10, 20 eller 50 ekstra skatte-milliarder, de skal kaste i Ny Alliances ønskebrønd," siger hun.

Hos Socialdemokraterne er velkomsten anderledes positiv. Ny Alliances forslag om en lav, flad skat er det eneste, der ikke falder i god jord hos Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen.

"Hvis man ser bort fra det, så vil man jo kunne finde meget mere at blive enige med os om, end man vil kunne blive med Pia Kjærsgaard eller for den sags skyld Fogh," siger han og fremhæver sundhed, miljø og ældreområdet som punkter, hvor de to partier synger samme melodi.

Løfte til NA: Ingen Pia
"Vi kan endda også garantere, at hvis de snakker med os, så bliver Pia Kjærsgaard ikke en del af det parlamentariske grundlag. Så det er jo to fluer med et smæk," fastslår Henrik Sass Larsen.

Ny Alliance har tidligere meldt ud, at man er mest tilbøjelig til at støtte en borgerlig regering, men at en regering med Helle Thorning-Schmidt i spidsen også er en mulighed.

[email protected]

Kilde: