Konservative savner mere konservatisme fra CEPOS

Den borgerlig-liberale tænketank CEPOS er for meget liberal og for lidt konservativ

Slettet Bruger,

11/03/2008

Den borgerlig-liberale tænketank CEPOS er for meget liberal og for lidt konservativ. Sådan lyder kritikken fra to konservative debattører i dagens udgave af Kristeligt Dagblad.

"Det har handlet meget om økonomi, og det har været lidt 'hvis-bare-skatten-kommer-ned-bliver-alt-godt'-agtigt. Det kan være udmærket, men jeg savner et kulturkonservativt CEPOS. Det er mere en liberalistisk end en borgerlig tænketank," siger den konservative kommentator Katrine Winkel-Holm til Kristeligt Dagblad.

Hun savner synspunkter fra CEPOS om islam, familiepolitik, EU, kultur og indvandringspolitik.

Juraprofessor Ditlev Tamm fra Københavns Universitet, som var blandt initiativtagerne til CEPOS, glæder sig over, at det har givet en mere nuanceret politisk debat, og han er grundlæggende godt tilfreds.

"Men jeg synes, der er brugt mange kræfter på at diskutere skat. Der er jo også andet," siger han: "CEPOS kunne for eksempel godt gøre mere ud af at se på universiteterne. Man kunne diskutere kultur og teater, uden at det nødvendigvis handler om, hvordan man får mest for pengene. Og nu er jeg jo meget national, så jeg ville da gerne have, at man beskæftigede sig med, hvad Danmark er som land."

Formanden for CEPOS og hovedkraften bag oprettelsen af tænketanken, godsejer Bernt Johan Collet, der er tidligere forsvarsminister for de Konservative, afviser blankt kritikken.

"Det er ikke rigtigt, at Cepos er mere liberal end konservativ," siger han til Kristeligt Dagblad og forklarer noget af kritikken med, at den kommer folk med forældede synspunkter: "Der er ikke i CEPOS' organisation repræsentanter for de uddøende og polariserende retninger inden for Konservative og Venstre, nemlig for de konservative, der elsker en stærk stat, eller for de Venstre-folk, der holder af statsstøtte og kollektiv virksomhed."

[email protected]

Kilde: