Konservative dropper burkaforbud

Justitsministeriet har nu kigget på de Konservatives forslag om et burkaforbud og er nået frem til, at der er problemer med forslaget i forhold til...

Slettet Bruger,

17/09/2009

Justitsministeriet har nu kigget på de Konservatives forslag om et burkaforbud og er nået frem til, at der er problemer med forslaget i forhold til menneskerettighederne. Derfor vil de Konservative alligevel ikke forbyde burkaer, skriver Ritzaus Bureau.

"Justitsministeriets embedsmænd har oplyst, at det er deres opfattelse, at forslaget rejser væsentlige spørgsmål i forhold til Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og grundloven," skriver justitsminister Brian Mikkelsen i en udtalelse til Ritzau og fortsætter:

"Det siger sig selv, at hverken jeg som justitsminister eller et parti som Det Konservative Folkeparti kan gå ind for et forslag, som giver anledning til den slags retslige spørgsmål."

Nu må Danmarks burkaproblemer i stedet løses af det regeringsudvalg, som er sat til at kigge på sagen, meddeler Brian Mikkelsen:

"Burkaen repræsenterer et kvinde- og menneskesyn, som efter regeringens opfattelse på ingen måde hører hjemme i Danmark. Derfor har regeringen som bekendt nedsat en hurtigarbejdende burka-arbejdsgruppe, der skal gennemgå området, og jeg ser frem til resultatet af det arbejde."

[email protected]

Kilde: