Konservativ: Åbent autonomhus skal være værn mod våbenopbevaring

Det store fund af våben i det gamle autonomhus på Jagtvej 69, bl

Slettet Bruger,

22/08/2008

Det store fund af våben i det gamle autonomhus på Jagtvej 69, bl.a. en flammekaster, aktualiserer behovet for, at der i det nye hus på Dortheavej er fuld adgang for offentligheden, så det ikke også udvikler sig til et våbendepot. Det pointerer den konservative suppleant til Borgerepræsentationen Jakob Næsager.

"Det er meget væsentligt, at det nye ungdomshus på Dortheavej ikke får lov at forblive en lukket borg, men er åben for offentligheden. Kun ved at have fuld åbenhed og gennemsigtighed med aktiviteterne i huset, kan man forbygge, at det ikke udvikler sig til en privat hær med et våbenarsenal på linie med terrorgrupper," siger Jakob Næsager til 180Grader.

Det har ved flere lejligheder vist sig umuligt at komme ind i det kommunalt ejede hus på Dortheavej, hvis man ikke er venskabeligt indstillet overfor de autonome.

Oplysningerne om våbenfundet er fremkommet i dag ved et retssag mod 15 autonome, som bl.a. står tiltalt for ulovlig våbenbesiddelse, i Københavns Byret. Blandt våbnene var foruden flammekasteren også molotovcocktails, krysantemumbomber, jernstænger, slangebøsser, malingbomber, seks flasker salmiakspiritus, svovlpulver og 50 liter benzin.

[email protected]

Kilde: