Konservative: Politiets arbejde med Blekingegadebanden må undersøges

Selvom PET-Kommissionen har bebudet, at den som led i sit opdrag også vil undersøge opklaringsarbejdet i forbindelse med Blekingegadebandens forbry...

Slettet Bruger,

09/03/2008

Selvom PET-Kommissionen har bebudet, at den som led i sit opdrag også vil undersøge opklaringsarbejdet i forbindelse med Blekingegadebandens forbrydelser, så mener de Konservative nu, at der vil blive behov for en målrettet undersøgelse af Blekingegadebande-sagen.

"Jeg er helt sikker på, at når PET-kommissionen er færdig med sit arbejde, så vil vi nok ikke være tilfreds med bearbejdningen i forhold til Blekingegadebanden. Det er i sig selv en kæmpe undersøgelse," siger de Konservatives retsordfører, Tom Behnke, til Ritzau.

Hans udtalelse kommer efter, at kriminalassistent Jan Andersen fra Københavns Politi i dag i Berlingske Tidende siger, at Blekingegadebanden kunne have været stoppet før røveriet på Købmagergades postkontor, hvor en ung betjent mistede livet, hvis PET havde delt sine oplysninger med kriminalpolitiet.

Tom Behnke fastholder, at den nye undersøgelse ikke skal bestilles, før PET-kommissionen afleverer sin rapport, men han er snart ved at miste tålmodigheden, siger han.

Kommissionen har arbejdet i 10 år.

[email protected]

Kilde: