Konservative: Fogh må forsvare islamkritisk film

Anders Fogh Rasmussen (V) har meldt ud, at regerigen foreløbigt holder sig tilbage i forsvaret for Geert Wilders' islamkritiske film

Slettet Bruger,

14/03/2008

Anders Fogh Rasmussen (V) har meldt ud, at regerigen foreløbigt holder sig tilbage i forsvaret for Geert Wilders' islamkritiske film. Men politisk ordfører hos de konservative, Henriette Kjær, mener at Anders Fogh skal melde klart ud. Det skriver politiken.dk.

"Anders Fogh Rasmussen må over for sine kolleger i EU klart markere, at Europa fortsat skal gå mod frihed og demokrati," siger Henriette Kjær til Politiken forud for EU-topmødet, der blev indledt i dag.

"Europa står ved en historisk skillevej. Den ene fører mod dét demokrati og de værdier, vi kender, med retten til at skrive, tale, tegne, filme og formidle frit. Den anden vej fører mod et formørket og uoplyst samfund med spændetrøje og mundkurv på hver eneste europæer. Der kan ikke herske tvivl om, hvilken vej vi skal gå. Naturligvis ikke. Europa skal ranke ryggen og med faste skridt fortsætte af demokratiets vej. Enhver, der ikke går med, går imod," understreger Henriette Kjær.

Ifølge Politiken er Henriette Kjærs udtalelser afstemt med partiledelsen.

Vi blander os ikke
Statsministeren har afvist at tage sagen op på EU-topmødet i dag og i morgen. Fogh mener kun, at andre lande bør blande sig i sagen hvis den hollandske regering beder om det

"Vi har det grundprincip, at andre ikke skal blande sig. Sådan havde vi det, dengang vi havde en tegningsag," sagde Fogh tidligere i dag.

"Man skal ikke komme og gøre sig klog på, hvordan det enkelte medlemsland håndterer sådan nogle sager. Hvis Holland siger, at de har behov for opbakning, støtte og solidaritet fra EU's side i forsvaret for ytringsfriheden, så er vi blandt dem, der vil støtte Holland," siger Fogh ifølge politiken.dk.

Film vises på nettet
Filmens indhold er indtil videre ukendt, og ingen hollandske tv-stationer ønsker at vise filmen. Filmen får premiere på internettet den 28. marts på adressen www.fitnathemovie.com.

Filmes titel, Fitna, er arabisk og benyttes ifølge internetleksikonet wikipedia.org til at beskrive "uenighed og splittelse mellem mennesker".

[email protected]

Kilde: