Konservativ tidligere soldat i Irak er uenig i politianmeldelse af Asmaa

Slettet Bruger,

26/07/2007

Af Ole Birk Olesen

Også i de Konservatives egne rækker er der nu kritik af den politianmeldelse, som den konservative folketingskandidat Rasmus Jarlov har indgivet mod Asmaa Abdol-Hamid for hendes støtteudtalelse til irakiske oprørere. Kritikken kommer fra en anden konservativ folketingskandidat, Andreas Boisen, som tidligere har været udsendt til Irak som kaptajn i den danske hær.

"Jeg synes, det er blevet en uskik, at man politianmelder politiske modstandere for deres holdninger som et led i den politiske debat. At foretage en politianmeldelse skal ikke udnyttes for at fremme en politisk sag eller for at lukke munden på en modstander. Det er en politianmeldelse et for voldsomt middel til," skriver Andreas Boisen som en kommentar til dagens leder på 180Grader.dk og fortsætter:

"Derfor har jeg også med stor beklagelse set, at flere af mine partifæller bruger dette instrument i deres politiske virke, hvilket jeg kun kan tage afstand fra."

Andreas Boisen lægger dog ikke skjul på, at han er dybt uenig med Asmaa Abdol-Hamid.

"At hævde, at de danske soldater er en besættelsesmagt er helt forkert - vi er i Irak på baggrund af opfordring fra FN og den irakiske regering," skriver han bl.a.

Jarlov: Vil ikke forbyde holdning, men tilskyndelse til drab
Rasmus Jarlov afviser samme sted, at det handler om at lukke munden på en politisk modstander.

"Det er ikke Asmaas holdning til krigen, som jeg vil have forbudt. Det er hendes tilskyndelser til drab på danske borgere (soldater). Det er ingen begrænsning for en fri meningsudveksling, at man ikke må opfordre til vold. Det er i alle demokratier forbudt at opfordre til voldelige angreb på andre, og min holdning er derfor ikke indskrænkende for ytringsfriheden udover de spilleregler, som gælder i alle vestlige samfund," skriver Rasmus Jarlov.

[email protected]

Kilde: