Konservativ kandidat: Sælg DR

Slettet Bruger,

09/11/2007

Står det til den konservative folketingskandidat Henrik Sørensen bør en privatisering af Danmarks Radio følge lige i kølvandet på salget af TV2.

"Det frie marked har vist, at det er muligt, at sende TV og radio uden tvangsinddrevne midler. Mere end en million danske husstande betaler i dag måned efter måned til private TV stationer, fordi de synes, at disse TV-stationer leverer programmer, der er værd at betale for. Så er det også muligt for et privatejet Danmarks Radio," siger Henrik Sørensen.

Han påpeger, at selv personer, der aldrig benytter sig af DR's tilbud, er tvangsudskrevne til at betale.

Unfair konkurrence
DR holder ifølge Henrik Sørensen også potentielle kommercielle konkurrenter fra fadet, der skal konkurrere om seernes gunst mod DR's tvangsindrevne licensmidler.

"Hvis f.eks. DR vil være på nettet, kan de lave dr.dk som en betalingskanal, hvor udbud og efterspørgsel må afgøre om DR skal udbyde denne tjeneste. DR skal ikke favoriseres på bekostning af andre nyhedssider, der har vist, de kan tjene penge med brugerbetaling eller reklameindtægt. Det er ikke en statsopgave, at drive en hjemmeside for tvangsinddrevne midler," siger han og fortsætter:

"Hvis DR er så god, som mange mener, bør det ikke være noget problem for DR, at sælge abonnementer til deres programmer."

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den den konservative folketingskandidat og tidligere DR-nyhedsvært, Paula Larrain, til partifællens udfald mod hendes tidligere arbejdsplads.

[email protected]

Kilde: