Kommuner svømmer i penge

Slettet Bruger,

21/09/2007

Kommunerne økonomi hænger alligevel ikke i laser. Faktisk har kommunerne 25 mia. kr. på kistebunden, viser en opgørelse fra Indenrigsministeriet, der også viser, at kommunernes kassebeholdning steget med knap en milliard fra 2006 til 2007.

"Med 25 mia. kr. i kasserne er der nok at stå imod med, og likviditeten har oven i købet været stigende det seneste år," siger indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til jp.dk.

Advarsel mod forbrugsfest
Han opfordrer derfor kommunerne til at reducere de planlagte skattestigninger, ligesom han advarer mod at fyre pengene af på gaver til børnefamilierne, de ældre og folkeskolen.

"Derfor tyder det på, at kommunerne bruger skattestigningerne til at få mere sul på kroppen og konsolidere sig for at have noget at stå imod med i onde tider. Men det burde ikke være nødvendigt," siger Lars Løkke.

Også fra Kommunernes Landsforening, KL, råder formand og borgmester Erik Fabrin (V) kommunerne til at holde igen med skattestigningerne. Han understreger dog også, at kassebeholdningerne ikke er det eneste pejlemærke for kommunernes økonomi.

"Vi har selv sparet pengene op"
Tårnby Kommune er med over 400 mio. kr. på kistebunden den kommune, der har mest ved muffen. Det får dog ikke borgmester Henrik Zimino (S) til at aflyse den planlagte skattestigning på 0,4 procentpoint.

"Pengene i kassen har vi selv sparet op til planlagt nybyggeri på idrætsområdet, og selv med en skattestigning er vi blandt de billigste skattekommuner i landet," siger han.

[email protected]

Kilde: