Kommuner skaber krise i virksomheder med for sene betalinger

Små danske virksomheder kan få en solid hjælpepakke midt i finanskrisen, hvis de danske kommuner begynder at betale deres regninger til tiden

Slettet Bruger,

06/05/2009

Små danske virksomheder kan få en solid hjælpepakke midt i finanskrisen, hvis de danske kommuner begynder at betale deres regninger til tiden.

Samlet har små danske virksomheder op mod 9 mia. kr. til gode hos danske kommuner, viser en undersøgelse, som Håndværksrådet har gennemført for dagbladet Børsen.

"Hvis danske kommuner betalte deres regninger til tiden, ville alle danske virksomheder opnå en likviditetsforbedring på 1,5 mia. kr. om måneden," siger Mads Engberg, økonom i Håndværksrådet.

Det svarer til, at regninger for i alt 18 mia. kr. årligt betales for sent. Håndværks-rådet vurderer, at små og mellemstore virksomheder står for halvdelen af de regninger, kommunerne betaler for sent.

Dermed forværrer kommunerne forholdende for mange virksomheder, der i forvejen er meget udsatte under finanskrisen.

"Regeringen har gennemført en hjælpepakke til virksomheder ved at lade dem udskyde betalinger til det offentlige. Det hjælper virksomhederne med 1,4 mia. kr. om måneden. Så det, der bliver givet med den ene hånd som en likviditetsforbedring af Skatteministeriet, bliver spist op og lidt til af, at kommunerne ikke betaler regningerne til tiden," siger Mads Engberg til Børsen.

[email protected]

Kilde: