Kommunal støtte til scorekursus

Enlige skal over skatten have mulighed for at finde en kæreste

Slettet Bruger,

06/02/2008

Enlige skal over skatten have mulighed for at finde en kæreste. Det mener man på Odense Centralbibliotek, hvor man tilbyder et kursus, der skal lære brugerne at lede efter mulige partnere på internettet. Det beretter Avisen.dk.

På kurset, der lover mulighed for at "møde mennesker på nettet", skal brugerne lære om sider som Dating.dk, Senior-date.dk og netværkssiden Facebook. Der vil også blive mulighed for at oprette en profil, lokkes der.

Kommunikationschef på Odense Centralbibliotek, Kent Skov, forklarer, at kurset er et led i en længere række af internetkurser med forskellige emner.

"Mange synes, de er sat af, og vi hjælper dem til at bruge de her meget populære tjenester," siger han til Avisen.dk.

Fortælle om faldgruber
Adspurgt, om det er bibliotekernes opgave at hjælpe folk med at date, svarer han:

"Vi skal heller ikke hjælpe dem med at date, men vi vil gerne vise dem de her tjenester, lære dem værktøjerne og fortælle om de faldgruber, der måtte være. Lige nu er det de her sociale tjenester, andre gange handler det om skat.dk eller sikker e-handel. Vi gør meget ud af informationsformidling, som i høj grad foregår på nettet og i mindre grad via håndbøger i dag."

"Bøgerne skal ikke bøde"
Men Johannes Riis, litterær direktør på Forlaget Gyldendal, "kan ikke huske, at bibliotekerne tog sig af kontaktannoncer før i tiden." Han frygter, at kurser som dette tager ressourcer fra bøgerne.

"Jeg kan ikke forstå, at skønlitteraturen skal bøde for, at bibliotekarerne synes, det er sjovere at vejlede borgerne i Facebook og netdating - de klarer sig udmærket uden offentlig støtte og uddannede bibliotekarer," siger han til Avisen.dk.

[email protected]

Kilde: