Kommunal overfestabe: Ok med skattebetalt druk

Slettet Bruger,

11/09/2007

Det er ikke hver dag, Venstres gruppeformand i Allerød finder vej til de landsdækkende aviser. Men i dag var dagen, hvor John Køhler kunne se sig flittigt citeret. Da Ekstra Bladet bragte undercover-afsløringen af Allerød byråds skattebetalte Oslo-cruise i forbindelse med et budgetseminar, havde han nemlig hovedrollen.

"Kommer du ikke over og sætter dig på en gammel gris", "Du ville ryge lige ind på grund af dine store bryster og blonde hår. Du behøver hverken have hjerne eller sige noget fornuftigt", og "Skal du ikke med i baren bagefter og have en drink? Agnete er blevet syg, så jeg har fået hendes drinkskuponer. Så nu har jeg 12", var blandt Køhlers udtalelser.

Men det var der ikke noget galt i, forklarer han nu til jp.dk.

"Det, der ligner en fest eller en gang afslapning, er rent faktisk politisk arbejde. Det foregår på en uformel måde, hvor man er ude at danse eller få en drink sammen og gerne stikker hinanden nogle flade bemærkninger. Det er en del af den politiske proces, når man laver den type forhandlinger, men lige under overfladen er det dybt alvor," udtaler Køhler.

Fejrede aftale
Han forklarer også, at den yderst løsslupne stemning skyldtes begejstring over, at man, uden at nå en endelig aftale, havde fundet frem til et oplæg til, hvordan man kunne få de nødvendige kommunale besparelser.

"Men formålet med processen er at få blødgjort synspunkterne, så vi kan få lavet et budget. Det lykkedes, og nu drejer det sig kun om finjusteringer," siger John Køhler.

Ifølge Venstres gruppeformand kostede turen kun skatteborgerne 120.000 kroner og ikke 153.246 kroner, som det fremgår af Ekstra Bladets artikel.

[email protected]

Kilde: