Klar skattesnak fra Fogh

Slettet Bruger,

17/11/2007

Af Morten Løfberg

VENSTRES LANDSMØDE/HERNING: Nogle vil måske indvende, at det kom lidt sent. Men da statsminister Anders Fogh Rasmussen i dag tog ordet skattelettelser i munden, var han mere klar i mælet end længe. Det socialdemokratiske valgslogan "velfærd eller skattelettelser" var forfejlet, fremgik det af statsministeren tale til Venstres landsmøde.

"Der er nogen, der er stivnede i en gammeldags tankegang om, at det er enten skattelettelser eller velfærd. Vi har vist, at man både kan sænke skatten på arbejde og skaffe flere penge til velfærd," sagde Anders Fogh.

Tonen tenderede kort efter nærmest lidt liberalt, da statsministeren fortsatte med at redegøre for de gunstige effekter, en skattesænkning kan have.

"Vi har oven i købet vist, at når man gør det, som vi gjorde i 2004, så skaber det mere beskæftigelse, så skaber det lavere ledighed, og det betyder, at der bliver større indtægter til det offentlige og der bliver lavere udgifter. Det er klart, at når indtægterne bliver større og udgifterne går ned, så bliver der flere penge til velfærd, og det er lige præcis hvad vi har gjort. Det er, når man tænker dynamisk, det er når man tænker liberalt, så vi har vist, at vi kan begge dele," sluttede statsministeren sit skatteafsnit i talen.

[email protected]

Kilde: