Kinesisk systemkritikker fængslet

Den kinesiske systemkritikker Yang Chunlin er i Kina blevet i dømt fem års fængsel for at sige, at menneskerettigheder er vigtige end OL

Slettet Bruger,

24/03/2008

Den kinesiske systemkritikker Yang Chunlin er i Kina blevet i dømt fem års fængsel for at sige, at menneskerettigheder er vigtige end OL. Det beretter Ritzau.

Yang Chunlin, der er en arbejdsløs fabriksarbejder for den nordøstlige by Jiamusi i Heilongjiang-provinsen, blev stillet for rette i februar, efter han havde hjulpet nogle kinesiske bønder med at få kompensation for den jord, som regeringen havde konfiskeret fra dem.

Under sloganet, "We want Human Rights, not the Olympics", blev der indsamlet mere end 10.000 underskrifter på vegne af de mange tusinde mennesker, der er blevet sat ud af deres huse af regeringen op til afviklingen af OL i år.

"Han har erklæret sig ikkeskyldig og siger, at han blot bruger sin ytringsfrihed og trykkefrihed," hedder det i en udtalelse fra hans søster Yang Chunping ifølge Ritzau.

Søsteren mener at grunden til fængslingen er, at han har skrevet nogle kritiske essays om kinesiske parlament og kommunistpartiet.

[email protected]

Kilde: