Khader: Afskaf blasfemiparagraffen

Selv om alle taler varmt om ytringsfrihed, har vi stadig en lov, der forbyder "spot og forhånelse" af en religion

Slettet Bruger,

14/02/2008

Selv om alle taler varmt om ytringsfrihed, har vi stadig en lov, der forbyder "spot og forhånelse" af en religion. Naser Khader (NA) vil nu have afskaffet blasfemiparagraffen, beretter Ritzau.

"Jeg mener ikke, at vi i år 2008 har brug for en paragraf, der beskytter Gud. Hvis Dansk Folkeparti vil være med til det, kan vi sammen komme med et beslutningsforslag, der foreslår at afskaffe blasfemiparagraffen," siger Naser Khader til Ritzau.

Dansk Folkeparti har tidligere fremsat forslag om at fjerne blasfemiparagraffen fra straffeloven. Det forslag blev dog stemt ned i Folketinget d. 15. maj sidste, men DF-leder Pia Kjærsgaard er klar til at gøre forsøget igen, hvis Ny Alliance er med på vognen.

"Hvis Khader fuldstændig kan tilslutte sig det, vi fremlagde sidst, kan jeg ikke se, der kan være noget til hinder for det. Vi vil gerne fremsætte det igen. På baggrund af alt det forfærdelige, der er sket på det seneste, vil det være meget fint at få en debat i folketingssalen," siger Pia Kjærsgaard til Ritzau.

[email protected]

Kilde: