Kastholm: Vi ledes af folkeskolelærere og evighedsstudenter

Slettet Bruger,

18/08/2007

Danmark ledes af folkeskolelærere og evighedsstudenter, og de sidste har ingen reel erfaring fra det virkelige samfundsliv. Sådan lyder kritikken fra en af det borgerlige Danmarks skarpeste penne, Berlingske Tidendes lørdagskommentator, Claes Kastholm Hansen.

Anledningen til hans svada er, at Venstres politiske ordfører, Troels Lund Poulsen, efter Kastholms mening har udtalt sig dumt om Mogens Lykketofts angreb på Anders Fogh Rasmussen.

"En af de mest indignerede reaktioner på Mogens Lykketofts kronik i Politiken, onsdag, hvori han på et andet grundlag tilslutter sig Marianne Jelveds selvmorderiske stempling af statsminister Anders Fogh Rasmussen som 'en farlig mand', kom fra Venstres politiske ordfører, Troels Lund Poulsen, som kaldte Lykketofts angreb for 'et historisk perfidt angreb'," skriver Claes Kastholm Hansen i Berlingske Tidende i dag.

Med henvisning til Svend Aukens Stoltenberg-affære - ifølge Kastholm en "en uvæsentlig fortalelse" som blev brugt af Venstre til et karatermord på Auken - pointerer Claes Kastholm Hansen, at Venstre historisk ikke har noget at lade Socialdemokraterne høre, hvad angår perfide angreb. Bl.a. har de antydet, at Auken i en valgkamp skulle være på det nerveberoligende medikament valium.

"Den lille gruppe særlinge"
Og så kommer Kastholm altså med kritikken af nutidens politikere med udgangspunkt i Troels Lund Poulsen:

"At Troels Lund Poulsen kaldte angrebet for 'historisk perfidt', undrede mig, og da jeg samtidig ville sikre mig, at jeg stavede hans efternavn rigtigt - han kunne jo hedde Povlsen - så slog jeg ham op på Folketingets hjemmeside og konstaterede, at indehaveren af den betydelige post som det store regeringspartis politiske ordfører har et curriculum vitæ (c.v.), der bogstaveligt talt kan stå på bagsiden af et frimærke. Han er født i 1976, meldte sig ind i Venstres Ungdom i 1992, begyndte at studere historie ved Københavns Universitet i 1996, men den politiske ordfører for det parti, der ikke kan få os til at blive færdig med vores uddannelse hurtigt nok, har næppe sat sine ben på universitetet mange gange og har heller ikke hængt over bøgerne derhjemme. Han er stadig stud.mag. og tilhører dermed den næsthyppigst repræsenterede erhvervsgruppe i Folketinget: dem, der aldrig har gjort en uddannelse færdig. Den hyppigst repræsenterede erhvervsgruppe er de seminarieuddannede lærere. Vi bliver altså ledet af folkeskolelærere og evighedsstudenter uden nogen bred samfundsmæssig erfaring. De har udelukkende deres erfaringer fra den lille gruppe af særlinge, der befolker de politiske ungdomsorganisationer. Men selv om Troels Lund Poulsen er ung og uuddannet, burde han som ambitiøs politiker have så meget historisk indsigt, at han vidste, at Lykketofts angreb på Fogh aldeles ikke er 'historisk perfidt'."

[email protected]

Kilde: