Karen Jespersen vil undersøge bigami i Danmark

Hvis der blandt indvandrerne i Danmark findes familietyper med én mand og flere koner, så skal det afsløres, og der skal sættes en stopper for det

Slettet Bruger,

10/03/2008

Hvis der blandt indvandrerne i Danmark findes familietyper med én mand og flere koner, så skal det afsløres, og der skal sættes en stopper for det. Det mener velfærds- og ligestillingsminister Karen Jespersen, som nu vil sætte en undersøgelse i gang, efter at det er kommet frem, at en irakiske tolk, som kom til landet i juli sidste år, i dag lever sammen med sine to koner med to parallelle husholdninger på det offentliges regning. Det skriver Kristeligt Dagblad.

"Sagen er blot det seneste eksempel på det kvindesyn, som en gruppe reaktionære personer med indvandrerbaggrund forsøger at introducere i Danmark. Det er et undertrykkende kvindesyn, som er grundlæggende forskelligt fra vores principper om ligestilling. Derfor må vi undersøge, hvor og hvordan det her foregår, så vi kan sætte en stopper for den diskriminerende praksis," siger Karen Jespersen til Kristeligt Dagblad.

Ministeren har også sat penge af til undersøgelsen, men ifølge seniorforsker Garbi Schmidt fra Socialforskningsinstituttet er de penge måske smidt ud af vinduet.

"De mennesker, der har indgået den form for samliv, er udmærket klar over, at det er forbudt og meget ildeset i Danmark. De går derfor stille med dørene og holder forholdet skjult. Netop derfor vil det være utrolig vanskeligt at indsamle oplysninger. Når man sammenholder det med, at der altså kun er tale om en meget lille gruppe, som lever med, hvad man kan kalde en form for flerkoneri, så kan det være, man burde overveje, om det giver mening at bruge forskningsmidler på dette område," siger seniorforskeren til Kristeligt Dagblad.

[email protected]

Kilde: