Karen J: Ulighed er ikke problemet

Slettet Bruger,

22/12/2007

"Afstanden mellem den rige og den fattige er blevet større, og man skal passe på, at uligheden i et samfund ikke bliver for stor. Når den sociale forskel er lille, er samfundet mere velfungerende og borgerne mere tilfredse," lød det fra Karen Jespersen i Ekstra Bladet sidste søndag. Men selvom Jespersen mener, man skal passe på med for meget ulighed, så er vi slet ikke nået dertil endnu. Det giver hun udtryk for i dagens Nyhedsavisen.

"Nej, altså, jeg mener, at vi er verdens mest lige samfund. Hvis man kun fokuserede på afstanden mellem rig og fattig, ville man ikke sætte ind, hvor der var mest behov for det. Jeg vil hellere sige det på den måde, at der er grupper i vores samfund, der har det dårligt, og dem skal vi hjælpe," siger Karen Jespersen til Nyhedsavisen.

Så langt som tidligere socialminister, nuværende fødevareminister, Eva Kjer Hansen, der i 2005 i Jyllands-Posten erklærede, at "det er et faktum, at uligheden øges i Danmark. Det er i orden, for det skaber større dynamik i samfundet", vil Jespersen dog ikke gå. Direkte adspurgt om uligheden må blive større, svarer hun:

"Jeg vil sige, at det skal man være opmærksom på, men vi er stadigvæk langt fra britiske tilstande. Hvis man fokuserer alene på forskellen i indkomster, risikerer man at gøre de dårligst stillede en bjørnetjeneste, for så er man ikke opmærksom nok på deres problemer. Børn, der vokser op i familier med vold, bliver ikke hjulpet af, at vi fokuserer på at mindske indkomsterne for dem i toppen".

[email protected]

Kilde: