Kaldte bamse Muhammed og kom i fængsel

Slettet Bruger,

27/11/2007

Det er ikke kun tegninger, der kan afføde anklager om profetfornærmelse fra nærtagende muslimer. Gillian Gibbons, en britisk skolelærer i Sudan, er blevet fængslet, fordi hun kaldte klassens kælebamse for Muhammed. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Bamsen kom ind i klasseværelset i forbindelse med, at de syvårige elever skulle lære om bjørnenes levevis på Unity High School i Sudans hovedstad, Khartoum. På skift skulle eleverne tage bamsen med hjem og skrive dagbog om dens dagligdag. Men inden da skulle bamsen have et navn, og Gillian Gibbons lod eleverne træffe beslutningen på demokratisk vis. 20 af de 23 stemmer faldt på "Muhammed", og derved blev det.

Men den beslutning faldt flere af elevernes forældre for brystet, da de ikke mente, at et tøjdyr kunne dele navn med Muhammed, som af muslimer bliver anset for at være en profet. Derfor klagede de til myndighederne, som arresterede den 54-årige kvinde fra Liverpool med anklager om blasfemi. Den forseelse kan i Sudan straffes med bøde og op til tre måneders fængsel.

"Jeg er imponeret over, at hun fik dem til at stemme"
Det er dog ikke alle muslimer, der støtter myndighedernes beslutning om at straffe det blasfemiske bamsenavn. En muslimsk underviser på skolen, som har et barn i den anholdte lærerindes klasse, afviser, at hendes kollega har villet fornærme islam og muslimer.

"For mig var det overhovedet ikke noget problem. Jeg kender hende, og hun ville aldrig fornærme. Jeg er bare imponeret over, at hun fik dem til at stemme," siger hun til nyhedsbureauet Reuters.

[email protected]

Kilde: