Konservative vil have udligningsreformen ændret

Slettet Bruger,

01/11/2007

Udliningsreformen fra 2006 straffer ifølge de Konservative nordsjællandske kommuner unødigt og flytter for mange penge fra Øst- til Vestdanmark.
Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

"Problemet er jo, at de kommuner, som satser på udvikling og vækst bliver straffet. Det er et svaghedstegn for vores samfund. Vi vil hellere have vækstpolitik fremfor fordelingspolitik, og det vil vi slås for nu," siger de konservatives politiske ordfører, Pia Christmas-Møller.

Hun understreger, at partiet gik med i 2006-aftalen under protest og efterlyser nu til Venstres store forundring ændringer i reformen.

"Regeringen har en politisk aftale med to partier om denne her reform, og regeringen løber ikke fra sine aftaler, og det tror jeg heller ikke, de Konservative gør," siger indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen i sit svar til Pia Christmas-Møller.

Socialdemokratisk glæde
Til gengæld hilser Socialdemokraternes Nick Hækkerup de nye konservative toner velkommen. Hækkerup er lige trådt tilbage som borgmester i Hillerød og spås af mange en stor socialdemokratisk fremtid i Folketinget, som han er på vej ind i nu. Socialdemokraterne har hele tiden været imod reformerne, påpeger Hækkerup.

"Det er lidt hyklerisk, at man nu går ud med et budskab om at lave det her om. De burde have tænkt sig om til at begynde med, for vi var virkeligt mange, som dengang gjorde opmærksom på, at den udligningsreform var uhensigtsmæssig. Men hvis de konservative mener det, så er der virkelig grund til at kigge på reformen igen," siger Nick Hækkerup til Frederiksborg Amts Avis.

[email protected]

Kilde: