Konservativ uenighed om forholdet til NA

Slettet Bruger,

14/11/2007

Af Thomas Breitenbach Jensen

"En drømmesituation." Sådan betegnede transport- og energiminister Jakob Axel Nielsen den 29. oktober i år, fem dage efter valgets udskrivelse, udsigten til et alternativt flertal med Ny Allinace i Berlingske Tidende. Han blev bakket op i udtalelsen af skatteordfører Lars Barfoed.

Nu hvor det ser ud til at VKO-flertallet kan fortsætte, uden støtte fra Ny Alliance, hvordan ser de to så på udsigterne i det nye folketing?

"Det var et stykke shot-gun journalistik fra Berlingske Tidende, som jeg senere har fået en undskyldning for," siger Jakob Axel Nielsen til 180Grader.dk.

"Det jeg sagde den pågældende dag var, at Dansk Folkeparti er det parti, der ikke har forsøgt hver eneste dag de sidste seks år, at vælte os. Og hvis der er andre partier, der ikke har det som deres eneste mission her i livet, at vælte os så vil jeg da være tryg og glad for det," siger han.

Han understreger at det er med Dansk Folkepartis stemmer, at konservativ politik er blevet stemt igennem, og spørger retorisk, hvem deres eller ville have stemt konservativ skolepolitik igennem.

"Derofr tror jeg også, at det stabile flertal som de har været med til atudgøre i seks år det endnu engang kan skubbe os skridt i retning af den vision, at vi skal have en global, konkurrencedygtig skat, hovr ingen skal betale mere end 50% af den sidst tjente krone," siger han.

Og det du siger er, at det behøver I ikke Ny Alliance for at få gennemført
"Ja. Det tror jeg faktisk godt, at vi kan."

Hvor ser du de største problemer i forhold til et samarbejde med Ny Alliance?
"Ny Alliance har i denne her valgkamp vist en asylpolitik, som medfører en situation som vi har set før 2001. Og det er vi konservative ikke parate til at gå ind på," siger han til 180Grader.

Barfoed står fast
Jakob Axel Nielsens udtalelser står i skarp kontrast til partifællen, Lars Barfoed, der tidligere på året blev fyret som famile- og forbrugsminister,efter pres fra Dansk Folkeparti.

"For mig at se, så er det afgørende, at vi kan gennemføre så meget konservativ politik som overhovedet muligt, og hvis Ny Alliance er med i flertal, så vil balancen jo lige præcis ligge der hvor det Konservative Folkeparti ligger. Så de vil forskyde balancen i de løsninger vi finder frem til. Så det ville da være fint for mig," siger han til 180Grader.dk.

Hvordan ser du jeres muligheder for samarbejde med Ny Alliance om f.eks. skole- og asylpolitik?
"Det tror jeg sagtens vi kan finde ud af, selvom der har været nogle forskellig meninger i hvert fald på asylpolitiken i valgkampen. Men jeg tror at når valgtumlen har lagt sig, så kan vi sagtens finde løsninger sammen med dem på det felt. Lige så let som vi kan med Dansk Folkeparti," siger han.

[email protected]

Kilde: