Stor ministerrokade i dag

Slettet Bruger,

23/11/2007

Ifølge Jyllands-Posten er der i dag en større ministerrokade under opsejling, der blandt andet baner vejen for et kommende generationsskifte i Venstre. Partiets to kronprinser, Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen, står begge til vigtige forfremmelser.

Lars Løkke forventes i dag at blive ny finansminister efter Thor Pedersen og Kristian Jensen overtager Bertel Haarders plads i regeringens magtfulde koordinationsudvalg, hvor de afgørende beslutninger om regeringens politik træffes. Bertel Haarder ventes ifølge Jyllands-Posten at fortsætte som undervisningsminister.

Claus Hjort overlever
Generationsskiftet kunne allerede konstateres igangsat under valgkampen, hvor statsministeren blev flankeret af Lars Løkke Rasmussen i stedet for beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen. Og der har siden hersket nogen usikkerhed om hans fremtid i regeringen. Men han fortsætter både som beskæftigelsesminister og som medlem af koordinationsudvalget og dermed som en af statsministerens tætteste rådgivere.

Hos de konservative ventes familie- og forbrugsminister, Carina Christensen, at miste sit job da ministeriet nedlægges.

Klimaminister
På Berlingske Tidende spår man Troels Lund Poulsen som ny miljøminister efter regeringsrokaden i dag. Den nuværende miljøminister, den konservative Connie Hedegaard, bliver i stedet klimaminister. Efter kun to måneder som transportmini­ster bliver Jakob Axel Nielsen ny sundhedsminister efter Lars Løkke Rasmussen.

Der er ikke faste efterretninger om hvem der skal følge Troels Lund Poulsen som politisk ordfører, men navne som familieordfører Inger Støjberg, erhvervsordfører Jacob Jensen og kulturordfører Ellen Trane Nørby.

Rokaden bliver præsenteret for dronningen her til formiddag.

[email protected]

Kilde: