Konservative danser venstre om på asylområdet

Slettet Bruger,

11/11/2007

Betjenten skyder på det hele. Samtidig med at Bendt Bendtsen advarer borgerlige vælgere om ikke at stemme på Ny Alliance, sender han signaler ud på asylområdet, som vækker glæde hos Ny Alliance. Uanset om Dansk Folkeparti lægger stemmer til eller ej, så skal regeringen nok finde ud af gennemføre sine forslag på asylområdet. Det slog Bendt Bendtsen fast på et pressemøde i går, skriver Ritzau.

"Vi går til valg på at gennemføre den politik, vi har lagt frem. Så det er et klart svar, ja. Det Venstre og De Konservative har lagt på bordet, det vil vi selvfølgelig gennemføre," sagde Bendtsen.

Selv om han også understregede, at han helst så Dansk Folkeparti med i en aftale, så ser Ny Alliances Anders Samuelsen alligevel Bendtsens melding som en udstrakt konservativ hånd.

"Jeg synes, at det virker som en klar tilnærmelse, men jeg er også nødt til at understrege, at han ikke har en chance for at gennemføre det, hvis der er et VKO-flertal efter valget," udtaler Samuelsen.

Den konservative leder skal stå fast på sine krav, mener Samuelsen. Også selv om det måtte medføre nogle slagsmål med Venstre og Dansk Folkeparti.

"Jeg synes, det er vigtigt, at han drager de konklusioner, som fører til, at vi finder en løsning på dette problem. Den diskussion må han tage med statsministeren og Pia Kjærsgaard. En ting er helt sikkert, og det er, at Ny Alliance er klar til at lægge stemmer til at hjælpe, hvis vi får mulighed for det," siger Anders Samuelsen.


[email protected]

Kilde: