KU får pris af EU-modstandere

Slettet Bruger,

28/10/2007

Det Konservative Folkeparti og Folkebevægelsen mod EU har historisk set ikke været de mest enige om dansk Europa-politik. Men Konservativ Ungdom kan godt vinde Folkebevægelsens sympati og respekt. KU´s afvisning af euro´en og insisteren på en folkeafstemning om EU-traktaten gav dem i går Træskoprisen, som blev uddelt på Folkebevægelsens landsmøde i Rødovre. Prisen måtte de dog dele med SFU.

"Årets danske træskopris går til to organisationer, som står vagt omkring respekt for folkestyret og om retten til at blive hørt, De er ikke enige, de to organisationer,, om skat, dagsinstitutioner eller hvem der skal være statsminister. Men de er enige om, at vi skal have en folkeafstemning om den omskrevne EU-forfatning. Og de har modet til at kæmpe for det," lød det blandt fra Folkebevægelsen mod EU´s talsperson Ditte Staun ved overrækkelsen.

En enkelt venstrefløjsmodstander eller to skal der nok være, der fik kaffen galt i halsen ved at se Konservativ Ungdom få overrakt bevægelsens hædersbevisning.
Og KU-landsformand Rune Kristensens takketale gjorde intet for at modvirke det.

"Jeg er modstander af en egentlig europæisk statsdannelse. Vi har derfor brug for mindre stat, ikke en mere," sagde Rune Kristensen blandt andet.

Træskoprisen er tidligere blevet uddelt til personer som Ivar Nørgaard, Hardy Hansen og Jann Sjursen.

[email protected]

Kilde: