KU-næstformand vil af med våbenlovgivningen

Af Morten LøfbergNæstformanden for Konservativ Ungdoms Landsorganisation, Mikkel Wrang, er blandt de 42 brugere, der indtil nu har meldt sig ind i...

Slettet Bruger,

25/02/2008

Af Morten Løfberg

Næstformanden for Konservativ Ungdoms Landsorganisation, Mikkel Wrang, er blandt de 42 brugere, der indtil nu har meldt sig ind i Facebook-gruppen "Vi er frie mennesker, fri os for våbenlovgivningen".

En gruppe der mener, det bør være en ret at købe våben, som sætter en i stand til at forsvare sig selv og sine nærmeste.

"Jeg står selvfølgelig ved, at jeg er med i gruppen, og at jeg ønsker en mere liberal våbenlovgivning," siger Mikkel Wrang til 180Grader.dk.

Gruppens medlemmer ser borgeres manglende mulighed for at bære våben som et tegn på undertrykkende magthavere, der lettere kan komme igennem med at fratage borgerne rettigheder, hvis de gøres forsvarsløse, og gruppen fremhæver USA's slaveperiode og Hitler-Tyskland som de grelleste eksempler på det.

"Retten til at eje våben var ganske enkelt forskellen på at være slave og på at være et frit menneske, og det er det stadig. Uden våben ligger dit liv i politikernes hænder og afhænger af, hvor meget DE synes, DIT liv blandt 5,5 mio. andre er værd. Uden våben lever vi på politikernes nåde," mener gruppen.

Men Mikkel Wrang ønsker trods sin status af administrator og medlem af gruppen ikke at blive taget til indtægt for alt, hvad man kan læse sig frem til.

"Lige som så mange andre grupper på Facebook er der en humoristisk vinkel på. Sådan er det jo, overdrivelse fremmer forståelsen," mener Mikkel Wrang.

Vil ikke føre til øget kriminalitet
Gruppen vender sig stærkt imod det udbredte argument, at flere våben fører til mere kriminalitet.

"Typisk bruges USA som eksempel på, at en relativ liberal våbenlovgivning giver mere kriminalitet, men internt i USA er der mindre kriminalitet i stater med en forholdsvis fri våbenlovgivning end i stater, der er meget restriktive, ligesom andre lande med en fri våbenlovgivning har mindre kriminalitet end både USA og Danmark," kan man læse i begrundelsen for gruppen.

I en kommentar på gruppens side på Facebook skriver Mikkel Wrang i øvrigt, at han i fredags var på besøg hos National Riffle Assosciation, hvor han "nød amerikanernes mere normale våbenlov".

[email protected]

Kilde: