Jysk hængt ud af norsk myndighed

Slettet Bruger,

24/07/2007

Medier kunne i sidste uge viderebringe nyheden om, at det norske Statens forurensningstilsyn, SFT, havde fundet dobbelt så højt indhold af ftalater som tilladt i et badebassin. Men nu viser det sig at den norske myndighed havde byttet rundt på prøverne. Det skriver business.dk.

"Det nærmer sig en skandale. Vi er blevet udråbt som skyldige på et urigtigt grundlag af både presse og sågar politikere, fordi man fuldstændigt blindt refererer en usaglig og useriøs historie fra Norge uden selv at stille spørgsmål til kilderne og vinklingen," siger kommunikationsdirektør i Jysk, Kim Nøhr Skibsted.

Selv om man hos Jysk hele tiden har benægtet den norske undersøgelse, så man sig forleden alligevel nødsaget til at trække bassinet tilbage fra handlen. Og virksomheden overvejer nu retslige skridt mod de, der har viderebragt de urigtige oplysninger.

"Vi har mistet salg og omdømme, og ingen skal slippe fri for at fremkomme med eller blindt viderebringe den slags beskyldninger, hverken nu eller i fremtiden," siger Kim Nøhr Skibsted.

Det norske Statens forurensningstilsyn har beklaget fejlen på sin hjemmeside.

[email protected]

Kilde: