JuniBevægelsen: EU truer ytringsfriheden

Nu skal det være slut med bloggeres mulighed for anonymitet - i hvert fald hvis det står til det socialdemokratiske estiske EU-parlamentsmedlem Mar...

Slettet Bruger,

29/06/2008

Nu skal det være slut med bloggeres mulighed for anonymitet - i hvert fald hvis det står til det socialdemokratiske estiske EU-parlamentsmedlem Marianne Mikko. I en initiativbetænkning om pluralisme i medierne foreslår hun at bloggere skal registreres og kvalitetsstemples af EU. Parlamentarikeren mener bloggere kan forurene cyberspace med deres blogs og at det bør undgås. JuniBevægelsen kritiserer skarpt forslaget:

"Man kan jo prøve at forestille sig, at der stod 'Kina' i stedet for 'EU', i et lovforslag der kaldte på øget registrering af bloggere. Så ville forargelsen ingen ende tage. Det gør der bare ikke, og derfor har EU-parlamentets kulturudvalg indstillet, at Parlamentet skal stemme for dette forslag. Det er bekymrende at der sidder folk i den socialdemokratiske gruppe der rent faktisk tænker sådan," skriver JuniBevægelsens EU-parlamentariker Hanne Dahl i en pressemeddelelse.

Et forkert signal
I en tid, hvor ytringsfriheden er på alles læber, mener hun, at EU-forslaget sender et forkert signal:

"Jeg forventer, at de danske socialdemokrater i Parlamentet nu tager klar stilling til, om det virkelig er en retning de mener EU's mediepolitik skal bevæge sig i. Hvis vi begynder at kræve øget registrering af vores bloggere, sender det et klart signal til lande som Kina om at den slags er helt i orden. Det er ytringsfriheden på ingen måde tjent med."

Europa-Parlamentets kulturudvalg har allerede stemt for forslaget og det forventes at Parlamentet skal tage stilling til sagen i september.

[email protected]

Kilde: