Jens Rohde fyret fra TV2

Slettet Bruger,

14/11/2007

Venstres tidligere politiske ordfører, Jens Rohde, kan nu også føje "tidligere radiodirektør" til sit cv. TV2 Radio har valgt at fyre ham efter sagen om S-politikers påståede spionage for Venstre, skriver Ekstra Bladet.

Jens Rohde modtog tidligere en advarsel for at kritisere Helle Thorning-Schmidts evner som politiker. Og denne gang faldt hammeren så.

"Det er tvivlen, der har gjort udslaget. Tvivlen om, hvorvidt han har blandet sig i dansk politik, harmonerer ikke med stillingen som direktør for TV2 Radio. Rohde har tidligere fået en advarsel og nu må tvivlen komme TV2 til gode," siger Anders Kronborg, konstitueret adm. direktør for TV2, til TV2 News.

"Jeg har kun bekræftet fakta"
I weekenden blev Jens Rohde suspende­ret fra sin stilling til valget var overstået, fordi han havde medvirket til Ekstra Bladets artikel om socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen, der angiveligt skulle have lækket fortrolige oplysninger til Venstre under valgkampen i 2005.

Jens Rohde tager fyringen til efterretning, men understreger, at han ikke har brugt sin position på TV2 til at fremme politiske holdninger på TV2.

"Jeg har aldrig bidraget til, at der kan sættes spørgsmålstegn ved TV2's redaktionelle uafhængighed og troværdighed. Jeg har alene i den verserende sag bekræftet oplysninger og oplevelser fra min fortid på Christiansborg og ikke på nogen måde udtalt mig holdningsmæssigt eller ageret politisk," siger han i en pressemeddelelse.

[email protected]

Kilde: