Jelved afviser at gå

Slettet Bruger,

08/05/2007

Kritikken rammer nu den Radikale top fra alle sider, efter at Naser Khader og Anders Samuelsen har forladt partiet for at stifte deres eget. Politikens chefredaktør, Tøger Seidenfaden, siger til TV2 News, at Jelved ikke har forvaltet partiet på forsvarlig vis og derfor bør gå af.

De Radikales sundhedsordfører, Charlotte Fisher, støtter udtalelsen om, at partiet ikke har været godt nok til at formidle sit budskab.

"Der er sådan set ikke noget galt med vores budskab om, at vi skal gå en anden vej, men vi har simpelthen ikke været gode nok til at komme ud over rampen med vores politik," siger hun til politiken.dk.

Hun peger på Elsebeth Gerner Nielsens tørklæde-stunt som en af de ting, der har mudret partiets budskab.

Charlotte Fisher udtaler sig ikke om Jelveds evner til at lede partiet. Det gør derimod flere Radikale byrådsmedlemmer, heriblandt Holbæks borgmester, Jørn Sørensen, der også var ude med kritik af Jelved ovenpå hendes håndtering af tørklædesagen.

"Der er både brug for et ledelsesskift og en anden strategi," udtaler han til jp.dk og han støttes af sin partifælle i byrådet, Henrik Larsen.

"Margrethe Vestager må overtage ledelsen i hvert fald indtil næste valg," siger han til jp.dk.

Det afviser Marianne Jelved ifølge politiken.dk:

"Jeg går ikke af. Der er to medlemmer, som er gået, og det er det. Vores politik ligger - som jeg også sagde i går - helt fast. Og det bliver der ikke pillet ved."

Kilde: