Irland får ny blasfemilov

I Irland kan man nu risikere at få en bøde på hele 190

Slettet Bruger,

28/07/2009

I Irland kan man nu risikere at få en bøde på hele 190.000 kr., hvis man ytrer noget fornærmede eller krænkede for, hvad der anses for helligt af religioner. Det er konsekvensen af Irlands nye blasfemilov, skriver Kristeligt Dagblad.

Den britiske religionskritiker og ateist Richard Dawkins er i et brev hård i sin kritik af den nye lov.

"Det er en ynkelig, tilbagestående og uciviliseret tilbagevenden til middelalderen. Hvem var det, der havde den gode idé at besudle Irlands højt respekterede navn ved at foreslå noget så stupidt," hedder det i brevet fra Richard Dawkins ifølge Kristeligt Dagblad.

Andre kritikere fremhæver, at den romersk-katolske kirke har presset på for at få loven vedtaget, fordi den er blevet ydmyget og hånet efter en række skandaler om misbrug af børn.

Den irske justitsminister Dermot Ahern mener dog ikke, at loven er en tilbagevenden til middelalderen eller et udtryk for knæfald for den romersk-katolske kirke. Loven er derimod en modernisering.

"Med godkendelsen af loven er moderniseringen af vores lov om ærekrænkelser nu fuldendt. Jeg tror, at vi med loven har fundet den rette balance, som tilgodeser offentlighedens interesser," siger Dermot Ahern ifølge Kristeligt Dagblad.

[email protected]

Kilde: