Kurdisk Irak satser på turisme

Slettet Bruger,

09/08/2007

Ifølge nyhedsbureauet Reuters vil de tre kurdiskstyrede provinser i det nordlige Irak, Erbil, Dohuk og Sulaimaniya, satse på at blive nye internationale rejsemål.

I mere end 16 år har området været under flyveforbudszonen, som USA indførte som et led i at standse Sadam Husseins forfølgelse af det kurdiske folk.

Med tiden har regionen nu udviklet noget, der minder om et selvstyre med egne skoler, eget flag, egen hær og egne grænsevagter.

Området har også i væsentlig omfang sluppet for mange af de voldsomheder, der fulgte i kølvandet på koalitionens invasion og omstyrtningen af Saddam Husseins styre. Området har således været forskånet for megen af den terrorisme, som har hærget andre steder i Irak.

Turistminister vil have flere hoteller
Områdets turistminister, Nimrud Youkhana, ser optimistisk på at gøre området til et yndet turistmål.

"Vi har brug for tre eller fire gange så mange hoteller, som vi har i dag. Og vi skal have flere flyruter hertil," siger han til Reuters.

Han nævner også planer om årligt tilbagevendende begivenheder, med Jerash-festivalen i Jordan som forbillede. Allerede nu er opførelsen af flere indhegnede boligområder, shoppingcentre og hoteller i fuld gang.

Desuden har flyselskabet Austrian Airlines øget sine ture til Erbil, og ifølge Reuters plejer afgangene af være fuldt bookede.

Samtidig følger Tyrkiet, Syrien og Iran, der alle har store kurdiske mindretal, udviklingen i området med nogen uro. Uroen skyldes frygten for at et øget selvstyre i den kurdiske del at Irak skulle starte en kædereaktion i de omgivende lande.

[email protected]

Kilde: