Ingen skriftlige invitationer dokumenterer, at Bendtsens brug af ministerbil ikke var privat

Da en journalist fra Jyllands-Posten søgte om aktindsigt i økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsens ministerkalender, tilføjede embedsmænd i 86...

Slettet Bruger,

04/08/2008

Da en journalist fra Jyllands-Posten søgte om aktindsigt i økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsens ministerkalender, tilføjede embedsmænd i 86 tilfælde oplysninger til arrangementer, som fik dem til at se tjenstlige ud. På den måde ønskede de at redde deres minister fra at blive beskyldt for at bruge ministerbilen til privat kørsel. Men i ingen af tilfældene kan Økonomi- og Erhvervsministeriet i dag fremvise skriftlige invitationer med en ordlyd, som dokumenterer, at der var tale om tjenstlige formål, når Bendtsen blev kørt til de 86 arrangementer. Invitationerne er angiveligt ikke journaliserede.

Det viser en gennemgang af papirer, som ministeriet har udleveret til Morgenavisen Jyllands-Posten, skriver avisen i dag.

Ifølge ministeriet har man foretaget en systematisk gennemgang af ministerens aktiviteter for at kortlægge karakteren af dem, og når ministeriet i kalenderen har tilføjet, at der er tale om et "erhvervsarrangement" hos f.eks. Dansk Industri, "så er dette baseret på en vurdering af de enkelte arrangementer, og ministeriet står selvsagt inde for dette," skriver ministeriet i et svar. Hvad denne vurdering bygger på, har ministeriet ikke oplyst.

Når arrangementerne ifølge ministeriet er tjenstlige, er det i strid med god forvaltningsskik, at opgaverne ikke er journaliseret, vurderer Oluf Jørgensen, afdelingsforstander på Danmarks Journalisthøjskole og forvaltningsretsekspert.

"De ændringer ministeriet har foretaget i ministerkalenderen flere år tilbage i tiden er således foretaget uden dokumentation for den tjenstlige karakter, som ministeriet nu påberåber sig. Det virker påfaldende og giver indtryk af, at omskrivningerne mest er til pynt," siger Oluf Jørgensen til Jyllands-Posten.

Pressekretær Erik Ljunggren oplyser, at Økonomi- og Erhvervsministeriet som følge af den aktuelle sag har ændret sin praksis, så samtlige indbydelser og invitationer, som ministeren deltager i, nu journaliseres.

[email protected]

Kilde: